Kış hazırlıkları birçoğunuzun evinde tüm hızıyla sürüyordur muhakkak. Ben çalıştığım için uğraşmaya pek fırsatım olmuyor ne yazık ki. Oysa bende isterdim şöyle kuşbaşılı patlıcan dolması için patlıcan kurutmayı, domatesli makarna için şişe domat yapmayı. Ama dedim ya fırsatım olmuyor. Çalışınca hazır dondurulmuş gıdalara hücüm etmek zorunda kalıyorum soğuk kış günlerinde.Neyse ki benim dünyalar tatlısı pamuk annem var. Kendi elleriyle yaptığı dondurulmuş ürünlerden, banada muhakkak verir. Sonra sık sık tembihler “bitti mi söyle tamam mı” diye. Bazen evine gittiğimde, hayır pamuğum buzlukta var daha bitmediler henüz desemde fasülyeydi, bezelyeydi bir poşete doldurur elime tutuşturur. İzmirlilerin yani bizlerin şişe domat dediği domates sosunuda her yıl o yapar ben yerim. Adaletsiz oluyor böyle benim için çok zahmete giriyor biliyorum ama. Seviyor bunları hazırlamasını. bende çok seviyorum onun o pamuk nurlu elleriyle yaptıklarını.
Tarif yazmadım kusuruma bakmayın artık. Çoğunuz zaten biliyorsunuzdur. Ölçü vermeden hatırlatmak babında bir şeyler çiziktirebilirim. Rendelenmiş domatesleri tuzlayarak kaynatıyor, hava almayacak şekilde kavanozlara doldurarak soğumasını bekliyoruz. Sonra gelsin kara kış
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder